No image
  • Terra Nova
  • 08/11/2017

Trouvailles

VERBORGEN MUZIKALE SCHATTEN UIT ANTWERPEN

Onbekend is onbemind?

De rode draad van het Trouvailles seizoen 2017-2018 is onze mooie koekenstad Antwerpen in de 18de eeuw.
Het is merkwaardig dat veel mensen onze beroemde Antwerpse schilders kennen, maar nooit hebben gehoord van de vele muzikanten die er in diezelfde periode het mooie weer maakten. Nochtans bezat Antwerpen wel een groot arsenaal aan getalenteerde componisten.
Velen onder hen maakten grote carrières en publiceerden in het buitenland. Maar de meesten zijn inmiddels vergeten geraakt. Hoe komt het dat de ene componist beroemd is en de andere niet? En hoe komt het dat sommige muziek wordt vergeten en de andere muziek blijft voortbestaan? Ligt het aan de kwaliteit van de muziek of is er een andere kracht aan het werk? Componisten zoals Bach, Händel en Vivaldi werden ook  herontdekt”.
Kennis, De Croes, Tobi, Martinn, Guislain, Van den Bosch, Verhagen: Wij wensen deze vergeten Antwerpenaren ook een herontdekking in de 21ste eeuw toe. Wie ze waren, wat waren hun ambities, hoe zag hun Antwerpen eruit?

U komt het allemaal te weten tijdens Trouvailles.

Terra Nova lectures concerts zijn een dynamische combinatie tussen een concert en een live interview.
David Vergauwen en Vlad Weverbergh loodsen je moeiteloos doorheen de Antwerpse 18de eeuw.

0 Comments

Recent posts

Categories

Tags